Cataplana este o reţetă portugheză cu fructe de mare foarte populară însă de asemenea reprezintă şi numele vasului special în care se găteste aceasta mancare. Vasul este fabricat în mod tradițional din cupru și are o formă rotundă cu două alveole articulate la un capăt. Vasul poate fi sigilat folosind cate o clemă pe fiecare parte a ansamblului.
Reţetele combină mai multe soiuri de peşte şi fructe de mare sau carne de porc şi fructe de mare, lângă care se adaugă cartofi tăiaţi în cuburi mari, ardei gras, ceapă, diverse condimente şi sos roşu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQS4zZOb2X9RJ2GIJzETwxtz4RK92ogzvsuOJ5QRxI4xf7ZaCSEwK1CEUXK4aPResU0f6cwSLytZNkF20TLZuXi5X0H04I99xGwMXGas8o54ZkOygnJxy4peNxPRLNZImtVv_UUyAV7_Pc/s1600/1901622_764802653552996_230779156_n.jpg)
Originară din regiunea Algarve, Cataplana a devenit o emblemă a bucătăriei tradiţionale portugheze.
La Old Lisbon Sibiu porţiile sunt pentru minim două persoane şi sunt servite în vasul special cu încălzire dedesubt pentru a menţine mancarea caldă pe tot parcursul mesei.
Combinaţiile de peşte se fac cu păstrăv şi somon însă puteţi opta şi pentru un singur fel de peşte.
Langă Cataplană se recomandă vinul portughez, roşu sau alb, sec sau demisec, în funcţie de preferinţe.
Încercaţi cu încredere reţetele tradiţionale portugheze şi vinurile specifice Portugaliei la restaurantul Old Lisbon Sibiu de pe strada Târgul Peştelui nr. 4, din centrul vechi al oraşului.
Puteţi rezerva o masă sunând la numărul de telefon:
0269 436 467
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu